Charlotte Lyon

Zaterdag 16 oktober en zondag 17 oktober
13:00 – 17:00 uur
Westerstraat 82

Charlotte (1956) is een in London geboren figuratieve schilder die sinds haar huwelijk in de jaren tachtig in Amsterdam woont en werkt en sinds kort naar Enkhuizen is verhuist waar zij haar atelier in de voorkamer van haar huis heeft gemaakt.

In London werd haar werk in de befaamde Portal Gallery, Dover Street geëxposeerd en verkocht nadat de eigenaresse haar werk had ontdekt; voordien had ze geen werk openbaar vertoond terwijl zij is opgevoed door een schilder-moeder en beeldhouwer-vader en sterk beïnvloed is door haar grootvader-schilder Robert Lyon die directeur was van de kunst academie te Edinburgh.
Haar vroege werk werd gedomineerd door diervormen vaak afgebeeld in verdraaide sculpturale lijnen die het doek volledig vulden om zowel hun kracht als opsluiting uit te drukken.

Sinds circa 2007 heeft haar werk de vorm aangenomen van meer vloeiende schetsen in acryl, olieverf en houtskool waarmee zij mensen van verschillende beroepen afbeeldt met de gemeenschappelijke draad van uniformen zoals advocaten, artsen, obers, koks, musici enz. Veel werk heeft zij sinds deze periode middels haar Amsterdamse galerie Dolf van Omme tentoongesteld op onder andere de Pan, Den Bosch, Naarden.