Anna Stringer

Zaterdag 16 oktober en zondag 17 oktober
13:00 – 17:00 uur
Staalleversgracht 1

Anna Stringer is Beeld- en ornamentsnijder. Na een opleiding meubelmaken is zij in de leer gegaan bij een meester Beeld- en ornamentsnijder in Amsterdam. Sinds 2009 heeft zij haar eigen atelier op de Staaleversgracht 1 in het centrum van Enkhuizen.

Ze restaureert houtsnijwerk en maakt ook nieuw beeldhouwwerk in hout. Naar eigen ontwerp of naar ontwerp van de klant. Vaak in nauw overleg. Opdrachtgevers zijn kerken, musea en particulieren. Die komen uit heel Nederland, uit Duitsland en België. Het bovenlicht van Dijk 14, ontwerp en uitvoering, is van haar hand.

Dit weekend staat de walnootwieg opgesteld in haar atelier, geeft ze een demonstratie houtsnijden, én is haar zus Elzelien Stringer te gast met haar keramiek:Karakteristieke honden, met iets te lange achterlijven. Vrij fietsende Nederlanders, meestal met opgeheven hoofd. Alles kan mee op de (bak)fiets, honden in te kleine mandjes, kinderen voor en achterop. En zelfs zonder te kijken arriveren we zonder problemen op de plaats van bestemming.